Udgivelser

Katteguld CD

CD album 2013 “Katteguld”, KureMusik, Exlibris – 149 kr. + forsendelse.

Om “Katteguld”

Hanne Methling er en dansk sanger og sangskriver, der trækker på en række af forskellige traditioner: nordisk, orientalsk, jazz, klassisk, world og visesang. Hun akkompagnerer sig selv på guitar, spiller på flintesten og synger norsk lokkeråb i naturens egen koncertsal.

Den orientalske inspiration kommer, da hun som niårig besøger en ældre søster i Algeriet. Her hører hun den arabiske sang for første gang, og den gør så dybt indtryk, at den bliver en integreret i Hanne Methlings egen måde at synge på; som et strejf af et fremmed krydderi. Med et stort stemmeregister blander hun således det nordiske med det orientalske.

En række af de bedste musikere spiller med på dette album. Og som en helt særlig perle findes her et klaverstykke, “Stjerne-Barcarole”, skrevet og spillet af komponisten Per Nørgård til Hanne Methlings sang “Der hvor de falder fra hinanden”.

Hanne Methlings danske tekster er som digte, billedskabende og naturrige, og hun har som en af de ganske få sangskrivere modtaget legat fra Statens Kunstfonds litterære udvalg. På opfordring af Ib Michael har hun sat musik til den spanske digter Lorca, som her høres i samspil med Morten Carlsens ney-fløjte og taragot. Der er også en tekst af Jan Toftlund, i en ond duet med Paul Banks og Toftlunds egne spillekammerater: Martin Andersen, Jørgen Lang og Hugo Rasmussen.

“Katteguld” spænder vidt, er fuld af overraskelser, og samler sig med Hanne Methlings tydelige tonesprog i centrum. Det er hendes 3. album efter “Hjertelarm” og det anmelderroste “Kuglens krystal”.

CD’ens titel er hentet fra geologiens verden, hvor grundfjeldets sorte mineral, biotit, forvitrer og forvandler sig til det gyldne “katteguld”.

Hvad er det vi søger? Det sjældne ædle guld, eller hverdagens katteguld?

“KATTEGULD” distribueres af www.exlibris.dk

Katalognr.: KM20121

9 tracks: Hanne’s lokk, Et stykke af jorden, Daggry, Tornerose, Mefiat, Stenkor, Katteguld, Dans, Stjerne-Barcarole/Der hvor de falder fra hinanden

Spilletid: 48:07
Musik: Alle sange af Hanne Methling og “Stjerne-Barcarole” af Per Nørgård.
Tekst: Hanne Methling, Federico García Lorca, Jan Toftlund.
Dansk oversættelse af Lorca: Peer Sibast.
Engelske oversættelser i booklet: Lisbeth Barkhuus og Carlos Bauer.

Medvirkende musikere: Hanne Methling: sang, guitar, sten. Per Nørgård: piano. Hugo Rasmussen: kontrabas. Øyvind Ougaard: harmonika. Paul Banks, sang, guitar. Martin Andersen, violin. Jørgen Lang, mundharpe. Pierre Dørge: el-guitar. Irene Becker: piano. Morten Carlsen: ney-fløjte, taragot, saxofon. Søren Ploug: oktav-guitar, banjo. Frands Rifbjerg: trommer.

1986:  “Kuglens krystal”, Fairytale, LP – 189 kr. + forsendelse.
Få eksemplarer tilbage. Send mail om køb.

Kuglens krystal LP

 

1980:  “Hjertelarm”, Morn Records, LP – 189 kr. + forsendelse.
Få eksemplarer tilbage. Send mail om køb.

Hjertelarm LP